Året 2022

Årskrönika

För att summera året som har gått hjälpte Niwas Fredrik Werner och Dan Klevskog till. 2022 har varit ett år av stabilisering för Niwa Entreprenad, något som Fredrik och Dan länge har jobbat för. Målet var att stabilisera företaget och fortsätta att växa, något man lyckades med. Men man har även hunnit med en hel del projekt.

Året på Niwa började med höga stålpriser till följd av kriget i Ukraina, men det stoppade inte oss från att fortsätta leverera förstklassiga projektresultat. Med en minskad sjukfrånvaro och en vilja att fortsätta etableringen i entreprenadbranschen satte Niwa full fart från början till slut och så här löd visionen för året som har gått:

– Det stora målet var att försöka att dra i gång byggserviceavdelningen och stabilisera oss på entreprenadsidan. Detta är något som vi har jobbat för länge, säger Fredrik och Dan.

År 2022 skulle alltså bli året då vår nya avdelning byggservice formades och sattes i gång. Något som lyckades i augusti och sen dess har avdelningen letts av Joakim Axelsson. Trots att de är helt nya på marknaden har byggservice redan hunnit med många projekt i år, både för större kunder och privatpersoner. Bland annat har ett takbyte utförts på Västerstrandskyrkan, försäkringsskador stora som små har reparerats och kök har monterats på UNO, för att bara nämna några projekt.

Under året har Niwa lyckats tredubbla sin omsättning, dessutom har vi har även hunnit med en rad olika projekt. Fredrik och Dan fick berätta vilket projekt som de anser är mest minnesvärt från 2022.

– För mig är Rud padelhall det mest minnesvärda projektet, för där har vi varit med från detaljplan nästan. Annars har Uno varit ett roligt projekt, säger Fredrik.

– UNO är vårt första stora kommunjobb så därför är det lite extra roligt för det är något som vi har strävat efter i flera år, säger Dan.

Fast än många av de mål som fanns för året redan är avklarade finns fortfarande ett mål som Niwa vill bocka av vilket är att anställa fler medarbetare. Att kunna anställa mer personal är viktigt för hela verksamheten, då vårt företag ständigt växer och får in nya projekt. Men vad händer då nästa år?

– Jag skulle vilja säga att 2022 var ett bra år för att vi redan har byggt upp 2023 i form av sysselsättning, säger Dan.

I år har Niwa precis som Dan säger, en rad projekt som har byggstart först nästa år. Dessa är projekt så som LSS-boendet i Älvenäs, Arnessons Betongborrning, JSpecs industribyggnad och personallokalen i Hällefors. Med andra ord kommer Niwa att fortsätta växa och etablera sig inom byggbranschen år 2023.

 

Vill du bli en av våra medarbetare? Sök till oss här: https://niwa.se/aktuellt/vi-soker-yrkesarbetare-inom-armering-och-betong/